Kockknivar

Med en professionell kockkniv i handen blir matlagningen lätt lekfull. Kockkniven är en oumbärlig allroundkniv som kan användas för kött, fisk, grönsaker och frukt. Den genomtänkta designen av kockkniven möjliggör en mängd olika skärtekniker, så det finns ingen gräns för var kocken kan ta din kulinariska kant. På denna sida kan du läsa mer om kockens kniv och dess egenskaper, och inte minst om varför kockens kniv ska vara en stapelvara i någon kökskniv montering. Och sedan, naturligtvis, kan du ta en titt på Cibumic urval av professionella kockknivar.

4 artiklar

per sida

 • Elite Japansk Gyutokniv 24cm

  Japansk Gyuto-kniv

  Köksknivar är verktyg. Med ELITE japanska köksknivserien förenas verktyg med konst och skapar en vacker skulptur som du kan njuta av i köket, varje gång du arbetar med den. Det breda, tunga bladet har vackert damaskusmönster och hammrat Tsuchime-behandling är en fröjd att se varje gång du ska hacka grönsaker och skära fisk eller kött. ELITE grönsakskniven / Nakiri-kniven kommer bli ditt favoritverktyg i köket. Bladet har en längd på 24 cm och kniven har en totallängd på 37 cm.

  Läs mer
 • Elite Japansk Gyutokniv 21cm

  Japansk Gyuto.kniv

  Köksknivar är verktyg. Med ELITE japanska köksknivserien förenas verktyg med konst och skapar en vacker skulptur som du kan njuta av i köket, varje gång du arbetar med den. Det breda, tunga bladet har vackert damaskusmönster och hammrat Tsuchime-behandling är en fröjd att se varje gång du ska hacka grönsaker och skära fisk eller kött. ELITE Gyuto-kniven kommer bli ditt favoritverktyg i köket. Bladet har en längd på 21 cm och kniven har en totalläng på 35 cm.

  Läs mer
 • Surodu Kockkniv 20cm

  Kockkniv

  Köksknivar är verktyg. Med Surudos köksknivserie förenas verktyget med konst och en otroligt vacker skulptur skapas som du kan njuta av i köket, varje gång du arbetar med den. Det breda och tuna bladet med det vackra damaskuscloud-mönstret är en fröjd att använda till att hacka grönsaker och skära fisk eller kött med. Surudo-kockkniven blir ditt favoritverktyg i köket. Bladet har en längd på 20 cm och kniven har en totallängd på 34 cm.

  Läs mer
 • STRATOS Keramisk kockkniv

  STRATOS Keramisk kockkniv

  Nyckelinfo om Cibumics keramiska kniv är:
  - Mycket lätt, under 100 gram 
  - Ultrahård, det näst hårdaste materialet efter diamant
  - Rostar inte och tål syrahaltiga och kaustiska livsmedel
  - Enkel att rengöra och kan diskas i maskin

  Köksknivar är ett av de viktigaste verktygen i köket och med STRATOS köksknivserien förenas verktyg med högteknologiska material och moderna tillverkningsprocesser som du drar nytta av vid varje användning. Det svarta och lätta bladet är en fröjd att använda när du ska hacka grönsaker och skära fisk eller kött. STRATOS-kockkniven blir ett bra supplement i ditt kök. Bladet har en längd på 15 cm och kniven har en totallängd på 27 cm.

  Läs mer

4 artiklar

per sida

Kockkniv: Köksknivens Rolls-Royce

Om du fortfarande är en relativt ny kökskniv samlare, då kockens kniv är en vettig plats att börja. Kockens ursprungligen avsedda användning var för att skära och dela stora bitar av kött. Idag är dock kockens kniv används för alla ändamål i köket och är för många en favorit allround kniv. Du kan använda kockens kniv för att bearbeta stora råvaror, inklusive, naturligtvis, bitar av kött, men också för fisk, grönsaker och frukt. Kockkniven är därför ett viktigt verktyg och kanske den viktigaste kökskniven du kan få.

När du arbetar med en professionell kockkniv, har du en mängd alternativ när det gäller olika skärtekniker. Du kan växla mellan hackning, med hjälp av en mer gungande rörelse eller en rullande teknik. Vad möjliggör de olika teknikerna är formen på bladet. Kockens kniv är utrustad med ett böjt blad som möjliggör en jämn rörelse från spets till botten längs det vassa bladet. Vissa knivar har ett mer böjt blad än andra och är därför mer användbara för rullande rörelser än spisknivar med ett rakt blad. Denna specifikation kan vara lämpligt att ompröva när man investerar i en kockkniv

Kockens knivar är utrustade med ett brett blad med en platt topp. Den platta toppen av bladet innebär att du kan använda fingrarna för att stödja kniven och att lägga vikt i vid skärning. Som med alla knivar är det viktigt att komma ihåg att hålla bladet tillräckligt vasst – den tråkigare kniven är, desto farligare är det att arbeta med. För att hålla din kniv vass behöver du ett strykstål och en slipsten- och här påCibumic kan du hitta ett brett utbud av båda.


Välj rätt kniv för olika ändamål

Förvärvet av en kockkniv är, som nämnts, en rimlig plats att starta din kökskniv montering, eftersom kockens kniv är ett mycket mångsidigt verktyg. Men även om kockkniven kan användas för många olika ändamål, är det en bra idé att vidareutveckla sin knivsamling, eftersom kockens kniv inte kan ersätta alla andra typer av knivar på ett tillfredsställande sätt.

Till exempel kan du med fördel få en bra brödkniv. Em brödkniv har ett taggigt blad och en annan vägningsfördelning och kan därför inte ersättas av en kockkniv. Dessutom är en örtkniv också värt en investering, som på grund av sin storlek det skiljer sig avsevärt från kockens kniv. Den växtbaserade kniven är oumbärlig i arbetet med små råvaror och kryddor. Om du vill få tag på en kniv som är extra lämplig för större grönsaker, är en Santoku kniv värt en investering. Den Santoku kniv fungerar också som en utmärkt allround kniv, men är märkligt lämplig för att hacka grönsaker.


Kontakta oss och hör mer

Om du har några frågor om din nya kockkniv eller behöver råd och vägledning är du alltid välkommen att kontakta oss antingen på tel. 71 78 73 77 eller per post info@cibumic.com. På Cibumic är vi alltid redo att hjälpa och dela med oss av vår mångåriga expertis.