Santoku knivar
På Cibumic har vi ett brett utbud av japanska santokuknivar av högsta kvalitet och till knivskarpa priser. I det följande kan du läsa om den japanska Santoku kniven, som är en oumbärlig allround kniv för alla erfarna kniv entusiasten.
-
Surodu Grönsakskniv 13cm
495 SEKSlut i lager
-
Surodu Grönsakskniv 18cm
799 SEKSlut i lager
-
Elite Japansk Santokukniv 18cm
1 595 SEKSlut i lager
-
Elite Japansk Nakiri Grönsakskniv 17cm
1 695 SEKSlut i lager
-
Kurouchi Japansk Grönsakskniv Atsudeba
655 SEK -
AZUMI Japansk Santokukniv 16cm
895 SEKSlut i lager
-
AOGAMI Japansk Santokukniv 16
895 SEK -
AOGAMI Japansk Sho-Santokukniv
695 SEKSlut i lager
Santoku: Den klassiska japanska allround kniv
Santoku-kniven är en klassisk japansk allroundkniv med ett karaktäristiskt brett blad och en extra vass knivsegg. Knivens eleganta trästrumpa och breda blad av kvalitetsstål ger Santoku-kniven ett professionellt och estetiskt uttryck som pryder alla kök.
De många användningarna av kniven gör Santoku kniven en av Japans absoluta favorit köksknivar. Den Santoku kniven kan användas för en mängd olika ändamål, inklusive styckning kött, ost, grönsaker, frukt, nötter och örter. Bladet på Santoku-bladet är lämpligt för att skära tunna skivor, vilket kan vara särskilt användbart vid hantering av grönsaker. Om du är på väg att starta en samling av köksknivar, är inköp av en Santoku kniv en vettig plats att börja.
När du har fått en Santoku kniv, är det viktigt att du håller kniven rakt genom att slipa den. Vi rekommenderar att du får ett keramiskt strykstål och din egen slipsten för ändamålet, så att du kan hålla din Santoku kniv så vass som ny när som helst.
Hitta rätt Santoku kniv
När du väljer en Santoku kniv, det finns flera faktorer som du bör överväga, inklusive storleken på kniven.
På denna sida hittar du ett urval av Santoku knivar i olika storlekar. Längden på bladet beror på vilka råvaror du arbetar med. Å andra sidan, om du ska skära hela fiskar, en stek eller större grönsaker, använd en Santoku kniv med ett motsvarande större blad. Genom att välja en kniv med rätt längd blad du säkerställa optimal känsla med de råvaror du hanterar.
Hårdheten hos Santoku kniven är runt 60 HRC, vilket
placerar kniven på den relativt hårda änden. Santoku blad har en hög kolhalt och detta, tillsammans med hårdhet av bladen, innebär att bladen inte behöver slipas så ofta som knivar med mjukare blad. På många Santoku blad, är bladet också packad med små urtag, som hjälper till att hålla mat mindre fast vid kniven. Detta är särskilt användbart om du behöver arbeta med livsmedel som tenderar att hålla sig till kniven.
Kontakta oss och läs mer
På Cibumic är vi alltid redo att hjälpa dig. Vi är specialister inom området och delar gärna med oss av vår expertis. Om du behöver vägledning eller har frågor om din nya eller framtida Santoku kniv, tveka inte att kontakta oss på tel. 71 78 73 77 eller per post info@cibumic.com.