Örtknivar

Den japanska örtkniven är av en annan typ än vanliga köksknivar. Den är viktig i köket då det lilla korta bladet gör det otroligt enkelt att komma tätt inpå matvarorna. När du ska skala, snitta eller hacka exempelvis lök, frukter eller örter är örtkniven oumbärlig.

3 artiklar

per sida

3 artiklar

per sida

Få mer smak med en bra örtkniv

Växtbaserade knivar är en liten familj av mindre knivar med korta blad. Knivarna används för att arbeta med örter och små grönsaker och frukter. Växtbaserade knivar kan användas för att hugga, dela, skära, skala och skal. Men rätt växtbaserade kniv är inget fall att göra exakt arbete på små råvaror.

Växtbaserade knivar är en ofta förbisedd kategori när det gäller speciella knivar i köket. Detta är synd, eftersom bara örter används för att krydda upp maten och är faktiskt en av de största provsmakare när det gäller gastronomiska skapelser. Därför är behandlingen av örter lika viktigt, eftersom du bara kan uppnå optimal användning av örterna med rätt verktyg och därmed extrahera den mest möjliga smaken. Vissa örter kräver relativt skonsam behandling och i vissa sammanhang finns det ett behov av att skilja blad från stjälkar och detta är en utmanande process med en övergripande kniv.

Våra växtbaserade knivar har en låg vikt och bladen har en längd på ca 8 till 10 cm. Storleken på örtknivar är inte bara lämplig enligt arbetet med de små råvarorna, men också när det gäller din säkerhet i köket. Det finns inget som kombinationen av stora knivar och små råvaror som kan orsaka skador på fingrarna. Med en liten målmedveten örtkniv kan du sömlöst hantera små frukter, grönsaker och örter med alla fingrarna i lager.

Det är faktiskt viktigt att använda riktade verktyg när du är i köket. Endast med rätt knivar kan du uppnå det avsedda resultatet. På Cibumic har vi därför ett brett utbud av olika köksknivar, bland annat en kökskniv, brødknivebrödknivar, Kockknivar och santokuknivar.

Uppnå total kontroll med en japansk örtkniv

På Cibumic specialiserar vi oss på japanska köksknivar och har därför naturligtvis även ett urval av japanska växtbaserade knivar. Kännetecknet för vårt sortiment av professionella japanska växtbaserade knivar är deras genomtänkta, eleganta och effektiva design. Våra japanska växtbaserade knivar har trä och utskurna blad av japanskt damaskusstål av högsta kvalitet. Det damascled stålet har en hårdhet på 60 HRC, vilket innebär att knivägget förblir vasst längre.

Som sagt, naturligtvis, kom fortfarande ihåg att hålla dina knivar rakt. För detta ändamål kan du med fördel få en keramisk strykstål och din egen slipsten. Här på Cibumic har vi ett rikt utbud i båda kategorierna och om du är osäker på vilken produkt som passar bäst för dina knivar är du alltid mer än välkommen att kontakta oss.

På Cibumic är vi alltid redo att hjälpa dig

Om du har några frågor eller bara vill veta mer om våra produkter, vänligen kontakta oss. På Cibumic är vi alltid redo att dela med oss av vår expertis och hjälpa dig att hitta exakt den produkt du söker. Kontakta oss på någon av dera tel. 71 78 73 77 eller per post info@cibumic.com.