Brödkniv

På Cibumic hittar du det bästa urvalet av brödknivar från några av världens bästa tillverkare. Alla våra brödknivar är gjorda av äkta japanskt stål. Nedan kan du läsa mycket mer om varför en bra brödkniv ska vara en del av din knivsamling.

1 artiklar

per sida

1 artiklar

per sida

Vikten av en god brödkniv

Brödkniven är en av knivarna som ofta förbises av många kökskniventusiaster. Faktum är dock att bröd är en av de mest utmanande livsmedel att skära med en olämplig eller trubbig kniv. På samma villkor som andra typer av knivar bör därför man därför också prioritera att investera i en god och fast brödkniv.

Om en brödkniv skiljer sig särskilt från andra typer av kniv är genom sin karakteristiska taggiga blad. Om du någonsin har försökt att skära en mjuk vitt bröd med en kniv utan tack, vet du förmodligen redan vikten av brödrostens taggiga blad. Dessutom måste en brödkniv också ha en viss längd för att omfamna de olika storlekarna på de många typerna av bröd.

Om du vill undvika att mosa luften ur ditt nybakade franska bröd eller vara fri från att skära oströms skivor rågbröd, bör du därför få en lämplig brödkniv för ändamålet. Endast med rätt köksknivar kan du säkerställa optimal nytta av dina kulinariska skapelser.

Japanska brödknivar av högsta kvalitet

Om du letar efter en brödkniv av exceptionell kvalitet, har du kommit till rätt ställe. På denna sida hittar du våra klassiska och effektiva brödknivar direkt importerade från Japan. Med våra japanska brödknivar får du hög kvalitet, läcker design och inte minst ett oumbärligt verktyg för morgon- eller lunchbordet.

Alla våra brödknivar har en god vikt och är bekvämt i handen. Bladens ojämna blad skär enkelt och enkelt genom alla typer av bröd, ljusa som mörka, utan att behöva anstränga sig för skärarbetet. Brödknivarna kan också användas för andra livsmedel än bröd, inklusive större grönsaker eller stora köttbitar, t.ex.

Ett bra exempel på utmärkta brödknivar är våra speciella Surudo brödknivar. Dessa knivar har grepp av pakka trä och består av 67 lager av Damaskus stål. Kärnstålet på bladen är av ståltypen VG-10, vilket ger kniven en oöverträffad förmåga att bibehålla sin skärpa. Med en Surudo brödkniv får du en hantverksmässig pärla och en mycket överlägsen och hållbar kniv. En japansk brödkniv är ett säkert val för dig, oavsett om du är professionellt involverad i matlagning eller om dina gastronomiska föreställningar är självlärda.

Vi rekommenderar också att du får en slibesten för att hålla din brödkniv vass och därmed förlänga dess livslängd.

Alla nya brödknivar från Cibumic kommer i en dekorativ presentförpackning med magnetisk stängning. Du kan använda lådan för att förvara kniven dagligen om du vill att kökskniven ska vara i en låda eller liknande.

Vi är alltid redo att svara på dina frågor

På Cibumic är vi alltid redo att hjälpa dig. Vi är specialister på knivar och knivtillbehör och delar gärna med oss av vår erfarenhet. Om du behöver vägledning eller har frågor om din nya eller kommande brödkniv, tveka inte att kontakta oss på tel. 71 78 73 77 eller per post info@cibumic.com.