Keramiska knivar

Om du är på jakt efter keramiska knivar så har Stratos en fin serie med keramiska knivar med hög prestanda. Stratos keramiska knivar är tillverkade med ett vackert svart knivblad och ett matchande ergonomiskt plastskaft belagt med en antiglid-yta som gör kniven behaglig och säker att arbeta med i köket.

4 artiklar

per sida

4 artiklar

per sida

Keramiska knivar – det kan inte bli bättre och lättare

De keramiska knivarna skiljer sig från vanliga knivar genom att vara framställda av ett icke-korriderande material känt som zirconiumdioxid. Det keramiska materialet har en rad fördelar i förhållande till stål. Bladet är till exempel otroligt hårt och kniven väger mindre än en stålkniv. De keramiska knivarna är lätta att rengöra och de tål att diskas i diskmaskinen samt rostar inte. Med en keramisk kniv som du hittar här på sidan tillför du både finess och kvalitet till köket – samtidigt som de även är praktiska. Mycket bättre kan det inte bli.

5 saker du behöver veta om keramiska knivar

Om du funderar på att köpa nya knivar, kan du också ha övervägt keramiska knivar. De är populära knivar, och av goda skäl. De är på en mer överkomlig prisnivå, de är lätta, och mycket, mycket skarp.
Men är en keramisk kniv rätt kniv för dig? Om du letar efter ett universellt verktyg då svaret är förmodligen nej. Om du däremot letar efter ett tillägg till din knivsamling med en hållbar kniv som kan hugga och hugga med tryck, kan en keramisk kniv vara en bra investering.

1. Ja de är verkligen gjorda av keramik

Det är dock inte samma keramik som används för att göra din kaffekopp. Det är mycket svårt - och betydligt hårt än rostfritt stål och stål med hög kolhalt. Det rostar inte, och det absorberar inte lukt. Så de kan med gott samvete gå i diskmaskinen, till skillnad från stålknivar som direkt skadar en tur i diskmaskinen.

2. De är super skarpa

De kan se ut och kännas som en smart plastkniv, men keramiska knivar är super vassa. De håller sig också skärpta under lång tid. Och som den välkända amerikanska kokboksförfattaren Eivin Kilcher sa, "om du tar hand om dem väl, kan du ha dem under ganska lång tid." å andra sidan, när de blir tråkiga, är de en smugglare svårt att mala för en hemkvarn, då är det bäst att skicka dem till en professionell knivslipningar.

3. De är lätta som fjädrar

Det finns verkligen en märkbar skillnad när man jämför keramiska knivar med sin motsvarighet till stålknivar. Den genomsnittliga keramiska kniven är ungefär hälften av vikten av en stålkniv. Detta gör dem mycket lätta att hantera, men ultralätt är inte alltid idealiskt. Cara Mangini, författare till kokboken, The Vegetable Butcher säger att keramiska knivar inte är tillräckligt tunga: "De kan verka som de är lätta att använda i första hand, men när du arbetar mycket med grönsaker, slutar det i slutändan med armen och handen med att göra det mesta. om kniven är för lätt."

4. De är krispiga

Den hårdhet som gör keramiska blad så otroligt skarp och motståndskraftig mot slitage är också det som gör dem mottagliga för flisning och brott. "de tenderar att vara bräckliga" säger Kilcher. "Jag tror att de är riktigt feta - jag har använt många av dem ..."

5. De kan inte ersätta en kockkniv

En keramisk kniv har svårt att ersätta en kockkniv. De är bra för vissa uppgifter. Inget skär genom kallt smör som en keramisk kniv, det känns som det var varmt smör du skär i. Ska du köpa en keramisk kniv? Om du gör en hel del frukt och även skär en hel del grönsaker, då svaret är förmodligen ja.