Köttkniv

En bra köttkniv är ett oumbärligt köksredskap för alla matälskares knivsamlingar. Med en köttkniv får du garanterat ett riktigt bra redskap för att skiva, filea eller skära köttbitar. Här på Cibumic har vi ett stort urval köttknivar av bästa kvalitet, och till rimliga priser. På denna sida kan du se vårt sortiment av köttknivar och samtidigt få lite inspiration om varför en ny köttkniv är en bra investering.

3 artiklar

per sida

3 artiklar

per sida

Vikten av en bra köttkniv

 

Att ha rätt, köksredskap ska inte underskattas om du vill kunna utvecklas gastronomiskt i köket. Matlagningsglädjen blir mycket större när man har knivar som är lämpliga för specifika sysslor. Här på Cibumic har vi ett stort urval köksknivar för olika ändamål, bland annat kockknivar, örtknivar, brödknivar, universalknivar, santoku-knivar och en mängd olika japanska kockknivar av sublim kvalitet. På denna sida kan du se vårt nuvarande urval av köttknivar, som alla passar perfekta för att skära större eller mindre köttbitar med.

 

Uppnå perfekta köttbitar med en köttkniv

 

När du ska skära kött kan uppgiften inte lösas med vilken kniv som helst – en köttkniv behövs. Och just vilken kniv du ska använda beror naturligtvis på den specifika skäruppgift du står inför. Om du behöver dela en halv kalv behöver du en relativt stor och tung köttkniv, men om du bara behöver skära ut en kotlett är det en helt annan knivmodell du ska använda. Kom ihåg att tänka på syftet när du väljer vilken köttkniv du vill lägga till i din samling.

 

Håll din köttkniv vass

 

När du väl har skaffat dig kvalitetsknivar gör du dig själv en stor tjänst genom att investera i verktyg för att underhålla dina knivar. Oavsett hur bra och dyra knivar du införskaffar, blir de alla småningom slöa. Och en trubbig kniv är inte bara svår att använda, utan kan rent av också vara farlig att använda. Slöhet leder ofta till att du helt enkelt lägger mer ansträngning på skärandet. Det gör att den slöa knivseggen kan glida av köttet och du riskerar då att skära dig själv.

 

För regelbundet och dagligt underhåll av dina knivar bör du använda skärpstål. Skärpstål jämnar ut ojämnheter på knivseggen och kan användas efter behov. Beroende på hur vassa du vill att dina knivar ska vara, kan du använda skärpstålet en gång i veckan, några gånger i veckan eller till och med varje dag.

För mer allmänt underhåll av dina knivar behöver du en slipsten. En slipsten används vanligtvis några gånger i kvartalet och säkerställer en mer grundlig slipning av dina knivar. Slipstenen kan naturligtvis användas oftare om dina knivar har utsatts för extra belastning eller om knivseggen har fått ett större hack.

 

Kontakta oss och hör mer

 

På Cibumic har vi många års erfarenhet av knivar. Om du är osäker på vilken kniv som passar dina specifika behov eller om du vill ha råd och vägledning om hur du bäst underhåller dina knivar, tveka inte att fråga oss. Vi är alltid redo att vägleda våra kunder och är aldrig rädda för att dela med oss ​​av våra många års expertis. Du kan nå oss på telefon (+45) 71 78 73 77 eller skicka ett mejl till info@cibumic.com - så återkommer vi så snart som möjligt.