Skärpstål

En kökskniv bör underhållas med ett bra keramiskt skärpstål. Det säkerställer att kniven håller sig vass längre och därför inte behöver slipas så ofta. Använder man det keramiska verktyget på rätt sätt kan man få riktigt mycket ut av sin kniv. På denna sida säljer vi Cibumics skärpstål till dig som drömmer om rakbladsvassa köksknivar. Längst ned på sidan kan du läsa mer om fördelarna med våra fina och effektiva produkter.

5 artiklar

per sida

5 artiklar

per sida

Keramiska skärpstål och strykstål i diamant från Cibumic skiljer sig från mängden

Skärpstålen från Cibumic som du ser här på sidan är främst keramiska varianter. I motsats till det traditionella skärpstålet har dessa en milt slipande effekt. Våra keramiska modeller är framtagna till hårda knivar som Torijo, Mac och Elite – men kan även användas till andra knivtyper. De keramiska skärpstålen är tillverkade av ett material som är mycket hårdare än det starkaste knivstål. Vi har valt denna skärpstålstyp för att man kan vara säker på att få ett material som är markant hårdare än stålet i de allra bästa knivarna. Cibumics skärpstål är unika genom att de har en kärna av stål som gör dem motståndskraftigare för slag. Här på sidan hittar du även olika set, exempelvis det fina startsetet med Cibumics skärpstål och kniv.

Vad gör CIBUMIC strykstål bäst påmarknaden?

➡ Sommed alla CIBUMIC produkter har vi också fokuserat på ett kompromisslöst materialval vid konstruktion av strykstål och har därför valt att ha den tillverkad i keramik från Japan av högsta kvalitet. Se till att du har ett stål som kan skapa ditt ägg på din kniv med bara några swipes. 

 

➡Fokus på kvalitetsmaterial och högteknologiska tillverkningsprocesser har resulterat i att vårt strykstål har uppnått en extremt hård yta med hårdhet i Mohs 8. Med en sådan hård yta kan detta strykstål användas på alla typer av knivar från även den hårda tyska till de japanska knivar som MAC, Kai Shun och CIBUMIC.

 

➡ Somen del av tillverkningsprocessen säkerställer vi en supertät molekylär struktur med hjälp av den avancerade Hot-Isostatic Press (HIP) metoden, denna process som ger en hög densitet och densitet av molekylerna resultera i en hållbarhet som är annan överlägsen.

 

➡Strykstålet är tillverkat med en patenterad bryttålig teknik som minskar risken för att stålet går sönder om det tappas av misstag. Vid 16 mm tjocklek bryts den inte om den tappas från en höjd på upp till 1 meter.

 

➡ Tillverkadav en keramik med en kornstorlek på 2000 + det säkerställer en super slät yta som garanterat räta ägget på dina knivar utan rakstål av ägget på kniven.

 

Allt detta garanterar dig ett strykstål med en professionell prestanda, till marknadens absolut lägsta pris.

 

Vad är ett strykstål?

Ett strykstål är en stål, keramik eller diamantbelagd stålstång som används för att räta ut en kniv ägg igen. De är platta, ovala eller runda i tvärsnitt och upp till 30 cm långa. Stål eller keramiska utgåvor kan ha spår i längdriktning, medan diamantbelagt stål har en yta av slipande diamantpartiklar.

På 1980-talet fick keramiska slipmedel en växande popularitet, och visade sig vara lika bra, och kanske ännu bättre på att utföra den dagliga rutinen att underhålla knivar. Företagen ersatte gradvis stål med keramik och senare även med diamant.

Hur använder man strykstål?

Ett strykstål genom att placera det nära kanten av bladet (knivkant) genom att enkelt placera den med en lätt hand, sedan stryka ner stången med kniven så att hela bladet har haft kontakt med stålet, hela tiden strykstålet förblir stillastående. Detta bör göras med kniven i en vinkel på ca 15-20 grader. Upprepa det med den andra sidan av kniven. Detta upprepas sedan fem till tio gånger per sida.

 

Hur ofta behöver du strykstål?

Det rekommenderas ofta att dra kniven strax före eller strax efter att ha använt kniven, och det kan göras dagligen. Vid användning av strykstål, det finns i allmänhet mindre behov av att slipa kniven så ofta. Ett traditionellt slät strykstål kan inte återställa en knivs skärpa om bladet är trubbigt och trist, eftersom det inte tar bort något material från bladet, korrigerar det istället för deformationer längs knivkanten. strykstål kan förlänga intervallen mellan behovet av att slipa en kniv.