Slipsten

För att garantera konsekventa resultat av hög kvalitet måste dina blad vara optimala för funktion, och detta kräver att bladen bibehåller skärpan. Kvalitetsknivar förlorar sina goda egenskaper om knivkanten blir matt. För att ta hand om och underhålla dina knivar är det därför svårt att ta sig runt en slipsten.

Cibumics slipsten är ledande i Danmark och används av en myriad av professionella kockar samt hobbykockar. I det följande kan du ta en närmare titt på vårt sortiment av olika slipstenar och hitta precis rätt modell för dina behov. På den här sidan kan du också bekanta dig med andra verktyg som kan bidra till en långvarig och optimal funktion av dina knivar.

16 artiklar

per sida

16 artiklar

per sida

Förläng livslängden på dina knivar med en slipsten

En slipsten är ett köksredskap som används för att slipa blad, i syfte att upprätthålla skärpan i bladen. Den kontinuerliga användningen av en kniv kommer med tiden automatiskt att orsaka knivägget att bli tråkig och letargi kommer att återspeglas i kvaliteten på de resultat som levereras av kniven i köket. Med en slipsten säkerställer du högsta möjliga ihållande avkastning av dina knivar.

En slipsten är ett viktigt kök verktyg både för den professionella kocken, men också för alla mat öra som vill leverera högkvalitativa kulinariska upplevelser - varje gång. Tråkiga knivar är något som kan ta matlagning nöje från någon entusiast och det är också en av de primära fallgropar när det gäller risken för att skära i styckning eller hugga. En slipsten är därför en bra investering om du vill säkerställa optimala förhållanden i köket. Med en slipsten i ditt hem, undviker du också besväret med att behöva besöka en knivkvarn i tid och tid.
Cibumic slipsten är av japanskt ursprung och tillverkas av ett företag som specialiserat sig på bara sliputrustning.
Du är därför garanterad en högkvalitativ produkt, producerad av hantverkare som kan sina grejer.

Hitta den bästa slipstenen för dina knivar

På Cibumic erbjuder vi slipstenar med olika specifikationer och i olika prisklasser. Du kan därför definitivt hitta en slipsten som är lämplig för dina personliga behov.

På denna sida kan du se vårt breda utbud av slipstenar och du kan också hitta den utrustning du behöver för att upprätthålla kvaliteten på dina slipstenar, såsom startstenar, diamantfiléer och vinkelguider.

I det följande rullas några av de viktigaste frågorna som vanligtvis ställs ut på jakt efter rätt slipsten.

Vilket material ska min slipsten bestå av?

Gemensamt för alla våra slipstenar är att de består av materialet korund som är syntetiskt tillverkade. Med en syntetisk slipsten är du säkerställd en enhetlig sten med en helt konsekvent kornstorlek hela vägen genom stenen. Med natursten är det inte alltid att veta vad som gömmer sig under ytan inte heller vet du kornstorlek under det yttre lagret av stenen. Alla dessa osäkerheter är du förutom med en slipsten av korund.

Kan Cibumics slipsten användas till mina knivar?

Cibumic slipstenar är universella och kan användas för alla knivmärken. Många är av den felaktiga uppfattningen att ens slipstenar måste vara av samma märke som ens knivar. Detta är ofta en medveten strategi av knivtillverkare för att säkerställa att du kontinuerligt sätta dina pengar med dem.

Vilken kornstorlek ska jag välja?

Slipstenar kommer med olika kornstorlekar och malningens allvar beror på storleken på säden. Därför är kornstorleken på slipstenen den primära faktorn som du måste bestämma när du väljer rätt slipsten. En låg sädesräkning är lika med en grov slipning och ju högre säden räknas, desto finare slipning. Därför börjar du alltid din kniv slipning med ett lägre antal och flytta uppåt. Om du förvärvar en dubbelsidig slipsten får du två olika kornstorlekar på en sten och därmed mer valuta för pengarna.

På Cibumic erbjuder vi slipstenar i många olika kornstorlekar. Vi har slipstenar hela vägen ner till spannmål 400, som används för att räta ut knivägget igen, och så mycket som spannmål 10.000, vilket är en ultrafin kornstorlek som används för polering kniven ägget. Om du är nybörjare rekommenderar vi att du börjar med att få en våt slipsten i spannmål 400/1000 eller 2000/5000. Du kan med fördel komplettera din slipsten med ett keramiskt strykstål,som du kan använda för att underhålla dina knivar på en dagligbasis.

Kontakta oss och läs mer

På Cibumic är vi alltid redo att hjälpa dig. Vi är specialister inom området och delar gärna med oss av vår expertis. Om du behöver vägledning eller har frågor om våra slipstenar eller andra av våra produkter, tveka inte att kontakta oss via e-post info@cibumic.se.