Yanagiba knivar

Den Yanabiga kniv, även känd som sashimi kniv, är en speciell kniv för att skära den japanska specialitet sashimi. Bitar. På denna sida kan du se vårt urval av Yanabiga knivar och samtidigt läsa om vad kniven kan användas till och hur man underhåller den, så att du alltid får optimala skärresultat.

1 artiklar

per sida

1 artiklar

per sida

Sashimi – en utsökt japansk delikatess

Termen "sashimi" omfattar tunt skivade bitar av färskt, rått kött, typiskt skaldjur, t.ex. Sashimi förknippas vanligtvis med sushi, men till skillnad från sushi serveras sashimi utan ris. Fiskens kvalitet i fråga måste därför vara tillräckligt hög för att det skurna köttet ska kunna stå ensamt.

Och just för att de fina fiskbitarna måste kunna bära själva skålen är det extra viktigt att snidering är tunn och exakt. Detta säkerställs genom att använda den specialdesignade Yanagiba-kniven för ändamålet.

Riktade köksredskap främja gastronomi

För att leverera goda resultat i köket är det viktigt att använda riktade köksredskap, inklusive speciella knivar. Speciellt i arbetet med sådana ömtåliga material som skaldjur, specialverktyg är viktiga.

Yanagiba kniven är en oumbärlig investering för dem som älskar att prova på japanska köket, där finskärning och hugga sker i en bort. Dessutom, om du ska kasta dig in i sushi, en Yanagiba kniv är ett användbart verktyg. Men Yanagiba kniven kan naturligtvis också användas utanför japanska köket. Kniven kan användas för att skära alla tunna råvaror i världen, både grönsaker, fisk och kött.

Uppnå perfekt skärresultat med blått stål

Yanagiba bladen tillverkas i södra Japan i den lokala ståltyp av blått stål. Blått stål är en speciellt utvecklad ståltyp för sashimibladet. Ett blått stålblad är rikt på krom och metall volfram, vilket gör att kniven förblir bättre. Med tiden förväntas stålet patinates med en blåaktig färg, som namnet har sitt ursprung. Ta en   titt på några av våra andra japanska knivar - några av dem är berikade med blått stål.

Behåll skärpan i din Yanagiba kniv

En kniv är bara så bra som den är skarp. Därför är det viktigt att du behåller skärpan i din Yanagiba kniv. För att slipa kniven dagligen eller veckovis rekommenderar vi att du använder strykstål.  Med ett strykstål till hands kan du säkra en alltid toppvass yanagibakniv med några slag. Förutom det täta underhållet med strykstål kommer det att bli nödvändigt att slipa kniven på en slipsten ibland under året. Med en slipsten kan du ge dina knivar nytt liv genom att ge dem en mer grundlig slipning än den som strykstålet kan erbjuda.

På Cibumic är vi alltid redo att hjälpa

På Cibumic är vi alltid redo att hjälpa och vägleda dig. Vi är specialister på knivar och knivtillbehör och delar gärna med oss av vår mångåriga erfarenhet. Om du har några frågor om din nya eller framtida Yanagiba kniv eller behöver vägledning om hur du tar hand om din nya kniv, tveka inte att kontakta oss på tel. 71 78 73 77 eller per post info@cibumic.com.