Nyhet

Elite Japansk Nakiri Grönsakskniv 17cm

Japansk Nakiri-kniv


Köksknivar är verktyg. Med ELITE japanska köksknivserien förenas verktyg med konst och skapar en vacker skulptur som du kan njuta av i köket, varje gång du arbetar med den. Det breda, tunga bladet har vackert damaskusmönster och hammrat Tsuchime-behandling är en fröjd att se varje gång du ska hacka grönsaker och skära fisk eller kött. ELITE grönsakskniven / Nakiri-kniven kommer bli ditt favoritverktyg i köket. Bladet har en längd på 17 cm och kniven har en totallängd på 29 cm.

Tillgängligt: Slut i lager

1 695 SEK

Leverans 1-4 dagar

Vi ger dig 60 dagars returrätt

Prisgaranti - Vi garanterar dig det lägsta priset

Gratis frakt över 1299 kr

Detaljer

CIBUMIC japanska grönsakskniv, även kallad Nakirikniv, är smidd av 37 lager stål med en speciell behandling av klingan som kallas Tsuchime som ger klingan en mängd fördjupningar. De 37 lagren VG-10 damaskusstål är behandlade på ett sätt som får fina ådringar att framträda som ett unikt litet konstverk, som påminner om ett vackert stycke valnötsträ.

Den hamrade Tsuchime-designen är en traditionell japansk framställningsmetod som används för knivar. Tsuchime ger känslan av en handsmidd japansk kniv och ger även klingan ett läckert utseende. Små fördjupningar i klingan bidrar till att matvaror har mindre tendens att fastna på den.

Det damaskrade stålet har en hårdhet på 60 HrC. Köksknivar ligger vanligtvis omkring ca 57. En hög hårdhet gör att knivseggen håller sig skarp längre. Du behöver därför inte slipa en Nakirikniv så ofta. Eggen är precisionsslipad för att ge dig en kniv som glider obehindrat genom matvarorna.

test är det japanska knivstålet VG-10 omnämnt som ett av de bästa bland rostfria knivar.

Köksknivserien ELITE är framställd i södra Japan och är tillverkad av de bästa materialen med traditionella framställningsmetoder, för att ge dig en överlägsen kökskniv till ett oslagbart pris.

Specifikationer: 

Kategori: köksknivar

Knivbladets längd: 17 cm

Total längd: 29 cm

Hårdhet: 60 HrC

Kärnstål: VG-10 rostfritt stål

Antal lager av stål: 37 lager, Tsuchime

Skaft: Rosenträ

Slipning: Keramiskt strykstål och slipsten

1 års skarphetsgaranti, Cibumic ger 1 års skarphetsgaranti till privatpersoner på alla ELITE köksknivar.

Skriv din egen recension
Du recenserar: Elite Japansk Nakiri Grönsakskniv 17cm