Nyhet

Elite Japansk Örtkniv 8 cm

Örtkniv


En liten och effektiv kniv som du kan använda till många uppgifter. Örtkniven ligger bra i handen och passa bra att hacka frukt, grönt och lök med. Bladet har en längd på 8 cm och kniven har en totallängd på 19,5 cm.

Tillgängligt: I lager

1 095 SEK

Leverans 1-4 dagar

Vi ger dig 60 dagars returrätt

Prisgaranti - Vi garanterar dig det lägsta priset

Gratis frakt över 1299 kr

Detaljer

CIBUMIC japanska örtkniv är en otroligt läcker kniv, smidd av 37 lager stål med en speciell behandling på klingan som kallas Tsuchime. Denna lämnar klingan med massor av fördjupningar. De 37 lagren japanskt VG-10 damaskusstål är behandlade på ett sätt som får fina ådringar att framträda som ett unikt litet konstverk som påminner om ett vackert stycke valnötsträ.

Den hamrade Tsuchime-designen är en traditionell japansk metod att framställa knivar på. Tsuchime ger känslan av en handsmidd japansk kniv och ger även klingan ett läckert utseende. Små fördjupningar på klingan bidrar till att matvaror har mindre tendens att fastna på den.

Det damaskerade stålet har en hårdhet på 60 HrC. Köksknivar ligger vanligtvis bara på ca 57. En hög hårdhet gör att knivseggen håller sig skarp längre. Du behöver därför inte slipa en japansk kniv så ofta. Knivseggen är precisionsslipad för att ge dig en kniv som glider obehindrat genom matvarorna.

test är det japanska knivstålet VG-10 omnämnt som ett av de bästa bland rostfria knivar.

Köksknivserien ELITE är framställd i södra Japan och är tillverkad av de bästa materialen och traditionella framställningsmetoder, för att ge dig en överlägsen kökskniv till ett oslagbart pris.

Specifikationer: 

Kategori: köksknivar

Knivbladets längd: 8 cm

Total längd: 19,5 cm

Hårdhet: 60 HrC

Kärnstål: VG-10 rostfast stål

Antal lager av stål: 37 lager, Tsuchime

Skaft: Rosenträ

Slipning: Keramiskt strykstål och slipsten

1 års skarphetsgaranti, Cibumic ger 1 års skarphetsgaranti till privatpersoner på alla ELITE köksknivar.

Skriv din egen recension
Du recenserar: Elite Japansk Örtkniv 8 cm
Du kanske även är intresserad av följande produkter