Elite Japansk Universalkniv 14cm
Universalkniv
En härligt mångsidig kniv som du kan använda till det mesta - putsa oxfilén innan du slänger den på grillen, skära frukt eller skiva pålägg och stekar. Bladet har en längd på 12 cm och kniven har en totallängd på 24 cm.
Tillgängligt: I lager
CIBUMIC japanska universalkniv kallas även pettykniv och den är smidd av 37 lager stål med en speciell behandling av klingan som kallas Tsuchime som ger klingan massor av fördjupningar. De 37 lagren japanskt VG-10 damaskusstål är behandlade på ett sätt som gör att fina ådringar framträder som ett unikt litet konstverk som påminner om ett vackert stycke valnötsträ. Den hamrade Tsuchime-designen är en traditionell japansk framställningsmetod av knivar. Tsuchime ger känskan av den japanska handsmidda kniven och ger även klingan ett läckert utseende. Små fördjupningar i klingan bidrar till att matvaror har mindre tendens att fastna på den.
Det damaskerade stålet har en hårdhet på 60 HrC. Köksknivar ligger vanligtvis omkring ca 57. En hög hårdhet gör att knivens egg håller sig skarp längre. Du behöver därför inte slipa en japansk kniv så ofta. Knivseggen är precisionsslipad för att ge dig en kniv som glider obehindrat genom matvarorna.
I test är det japanska knivstålet VG-10 framtaget som ett av de bästa bland rostfria knivar.
Köksknivserien ELITE är framställd i södra Japan och är tillverkad av de bästa materialen och med traditionella framställningsmetoder. Detta för att ge dig en överlägsen kökskniv till ett oslagbart pris.
Specifikationer:
Kategori: köksknivar
Knivbladets längd: 14 cm
Total längd: 25 cm
Hårdhet: 60 HrC
Kärnstål: VG-10 rostfritt stål
Antal lager av stål: 37 lager, Tsuchime
Skaft: Rosenträ
Slipning: Keramiskt strykstål och slipsten
1 års skarphetsgaranti, Cibumic ger 1 års skarphetsgaranti till privatpersoner på alla ELITE köksknivar.