Korrekt förvaring av kockknivar

 

Val av förvaring till dina kockknivar

Du ska som utgångspunkt välja en metod för förvaring som beskyddar knivens egg, så den förblir vass och skarp. Förvaringen bör också vara inom räckvidd för dig när du ska använda dem. Nedan beskriver vi 3 olika metoder för att förvara dina kockknivar i köket.

Köp knivmagneter och knivlist här:Træ Knivmagnet slibesten og strygestål

Låda

knivskuffe

Om du förvarar dina kockknivar i en låda syns de inte vilket kan vara en fördel om man har småbarn i hemmet. Nackdelen är risken för att de gnider mot varandra när lådan öppnas och stängs vilket kan göra knivarna slöa. Vi rekommenderar därför att man har inredning till lådan som låter knivarna palceras individuellt utan att komma i kontakt med varandra och således minska risken för att de blir slöa.

Knivblock

Knivblok

Du känner säkert igen det; Ett knivblock på köksbänken och du ska använda kockkniven men kan inte komma ihåg vilken av knivarna det är så du får dra ut knivarna en efter en och kolla efter.

Knivmagnet 

træ knivmagnet

Med en knivmagnet eller en knivlist får du en snabb överblick över var den önskade kniven befinner sig och den är lättåtkomlig när den väl ska användas. Har du en snygg uppsättning av knivar ska det naturligtvis visas upp och hänga framme så du kan njuta av synen, det går ju såklart inte om de är undangömda i en låda.

 

Rätt materialet till din knivmagnet och knivlist

Välj en knivmagnet (knivlist) i rätt material. Knivmagnetens yta som har kontakt med kniven bör inte vara av hårt material som stål eller metall. Ytan bör istället vara av ett skonsammare material som inte kan skada knivens egg och riskera att göra kniven slö. Om knivmagneten eller listen är gjord av ett hårt material riskerar du att skada eggen varje gång den tas av från magneten vilket i långa loppet kan resultera i en slöare kniv. Det är därför viktigt att välja ett mjukare material som tillexempel trä eller plast.

Ett litet tips:

Välj en list eller magnet som inte har sparat på det magnetiska materialet. Det är viktigt att kniven sitter fast ordentligt så den inte glider av och faller ner. Vi har valt att tillverka vår knivmagnet med neodymium magneter, den starkaste magnet som finns för att säkerställa den bästa kvaliteten på vår produkt.

Gå till våra knivmagneter och knivlister härShop Knivmagnet