float(225) float(225)
yoyo
Försäljning

STRATOS Keramisk Örtkniv

STRATOS Keramisk örtkniv


Nyckelinfo om Cibumics keramiska kniv är:
- Mycket lätt, under 100 gram 
- Ultrahård, det näst hårdaste materialet efter diamant
- Rostar inte och tål syrahaltiga och kaustiska livsmedel
- Enkel att rengöra och kan diskas i maskin

Köksknivar är ett av de viktigaste verktygen i köket och med STRATOS köksknivserien förenas verktyg med högteknologiska material och moderna tillverkningsprocesser som du drar nytta av vid varje användning. Det svarta och lätta bladet är en fröjd att använda när du ska hacka grönsaker och skära fisk eller kött. STRATOS-örtkniven blir ett bra supplement i ditt kök. Bladet har en längd på 10 cm och kniven har en totallängd på 20 cm.

Tillgängligt: Slut i lager

225 SEK

Leverans 1-4 dagar

Vi ger dig 60 dagars returrätt

Prisgaranti - Vi garanterar dig det lägsta priset

Gratis frakt över 1299 kr

Detaljer

STRATOS keramisk örtkniv är framställd av det ultrahårda keramiska materialet zirconia. 

CIBUMIC's keramiska knivserie STRATOS är framställd genom att pressa zirconiumdioxide i en form och under högt tryck (350bar) bränna keramiken vid temperaturer upp till 2000 grader. Det keramiska materialet är ultrahårt, flera gånger hårdare än stål. Zirconia har en hårdhet på 83 HrC medan stål vanligtvis ligger omkring 58 HrC. Det betyder att zirconia är nästan lika hårt som en diamant.

Kombinationen av det ultrahårda keramiska materialet och att Cibumic's keramiska kniv är slipad med en diamantbelagd slipsten gör att kniven är skarp redan när den kommer från fabriken.

Den keramiska kniven har egenskaper som skiljer sig mycket från knivar i allmänhet, i och med att den inte är magnetisk och inte rostar. En keramisk kniv kan därför diskas i diskmaskinen. Med en vikt på under 100 gram kan du använda kniven länge utan att bli trött i armen.

Förmågan att motstå kaustiska och syrehaltiga matvaror och förmågan att hålla den vass längre än en smidd stålkniv gör en keramisk kniv bättre lämpad att använda till benfritt kött, frukt och grönsaker.

På grund av det keramiska materialets hårdhet är kniven mer känslig för slag och hårt motstånd. Använd därför inte kniven till att hacka i hårda föremål som exempelvis ben eller avokadokärnor. Vid slag kan det uppstå hack i knivens egg. Dessa kan normalt slipas upp igen.

Köksknivserien STRATOS är skapad med ett mål, att skapa en modern kniv som är tillverkad av de bästa materialen med de mest moderna framställningsmetoderna, för att ge dig en överlägsen kökskniv till ett oslagbart 

Kniven levereras i en gåvoask.

Specifikationer: 

Kategori: köksknivar

Knivbladets längd: 10 cm

Total längd: 20 cm

Hårdhet: 82 HrC

Knivmaterial:  Svart zirconiumdioxide keramik (zirconia)

Skaft: Ergonomiskt plastskaft belagt med en halksäker yta

Slipning: diamantslipsten

Extra: Levereras i gåvoask

Skriv din egen recension
Du recenserar: STRATOS Keramisk Örtkniv
Du kanske även är intresserad av följande produkter