Set: Surodu kockkniv och skärpstål m. blank yta
Bra startset bestående av ett keramiskt skärpstål och en japansk kockkniv
Keramiskt skärpstål med svart keramisk beläggninh utanpå en kärna av stål. Ergonomiskt handtag i plast.
Surudo-kockkniven blir ditt favoritverktyg i köket. Bladet har en längd på 20 cm och kniven har en totallängd på 34 cm.
Tillgängligt: Slut i lager
Ordinarie pris 1 480 SEK
Nu 1 395 SEK
Set bestående av keramiskt skärpstål och kockkniv
Keramiskt sskärpstål:
- Längd:273mm
- Diameter.:16mm
- Hårdhet: 8 Mohs
Ett keramiskt skärpstål har en lägre vikt än traditionella strykstål och diamantstrykstål, vilket gör arbetet behagligare. Hårdheten på det keramiska skärpstålet är mycket högt och det är därför mycket effektivt när det kommer till att räta upp eggen och samtidigt ge den en mild slipning.
Kockkniv i japansk stil
Kockkniven är smidd av 67 lager japansk VG-10 damaskusstål.
Det damaskerade stålet har en hårdhet på 63 HrC. Köksknivar ligger vanligtvis bara på ca 57. En hög hårdhetsgrad gör att knivseggen håller sig vass längre. Du behöver därför inte slipa kockkniven så ofta. Eggen är precisionsslipad för att ge dig en kniv som glider obehindrat genom matvarorna.
I test har det japanska knivstålet VG-10 omnämnts som ett av de bästa bland rostfria knivar.
Den japanska köksknivsserien Surodu är tillverkad med de bästa materialen och framställningsmetoderna för att ge dig en överlägsen kökskniv till ett oslagbart pris.
Kniven levereras i en in gåvoask med magnetlock som det även går bra att förvara kniven i till vardags, om köksknivarna ska ligga i en låda eller liknande.
Specifikationer:
Kategori: köksknivar
Knivbladets längd: 20 cm
Total längd: 34 cm
Hårdhet: upp till 63 HrC
Kärnstål: VG-10 rostfritt stål
Antal lager av stål: 67 lager
Skaft: Japansk pakkawood
Slipning: Keramiskt strykstål och slipsten
Extra: Levereras i gåvoask