Nyhet

AZUMI Japansk Universalkniv 14cm

Universalkniv AZUMI


En härligt mångsidig kniv som du kan använda till det mesta - putsa oxfilén innan du slänger den på grillen, skära frukt eller skiva pålägg och stekar. Bladet har en längd på 14 cm och kniven har en totallängd på 24 cm.

Tillgängligt: I lager

675 SEK

Leverans 1-4 dagar

Vi ger dig 60 dagars returrätt

Prisgaranti - Vi garanterar dig det lägsta priset

Gratis frakt över 1299 kr

Detaljer

CIBUMIC japanska AZUMI universalkniv, även kallad pettykniv, är smidd av 37 lager stål med en särskild behandling av klingan som kallas Tsuchime som ger klingan en mängd fördjupningar. De 37 stållagren med hög karbonhalt som gör att klingan håller sig skarp, är behandlade på ett sätt som får fina ådringar att framträda som ett unikt litet konstverk som påminner om ett vackert stycke valnötsträ. Kniven är handgjord av Japans skickligaste smed som smider och formar stålet på samma sätt som japanska knivsmedar gjort i många år. Dessa metoder har bidragit till att ge de japanska köksknivarna deras rykte om att vara några av världens vassaste och bästa kockknivar.

Den hamrade Tsuchime-designen är en traditionell japansk metod för att framställa knivar. Tsuchime ger känslan av en handsmidd japansk kniv samt ett läckert utseende. Små fördjupningar i klingan bidrar till att matvaror har mindre tendens att fastna.

Det damaskerade stålet har en hårdhet på 60 HrC. Köksknivar ligger vanligtvis omkring ca 57. En hög hårdhet gör att knivseggen håller sig vass längre. Du behöver därför inte slipa en japansk kniv så ofta. Eggen är precisionsslipad för att ge dig en kökskniv som glider obehindrat genom matvarorna.

test är det japanska knivstålet VG-10 omnämnt som ett av de bästa bland rostfria knivar.

Köksknivsserien AZUMI är framställd i södra Japan i staden Seki och är tillverkad av de bästa materialen och med traditionella framställningsmetoder för att ge dig en överlägsen kökskniv till ett oslagbart pris.

Specifikationer: 

Kategori: köksknivar

Knivbladets längd: 14 cm

Total längd: 25 cm

Hårdhet: 60 HrC

Kärnstål: VG-10 rostfritt stål

Antal lager av stål: 37 lager, Tsuchime

Skaft: Ebenholts

Slipning: Keramiskt strykstål och slipsten 

1 års skarphetsgaranti, Cibumic ger 1 års skarphetsgaranti till privatpersoner på alla AZUMI köksknivar.

Skriv din egen recension
Du recenserar: AZUMI Japansk Universalkniv 14cm