Nyhet

AZUMI Japansk Santokukniv 16cm

Santoku-kniv AZUMI


En härligt mångsidig kniv som du kan använda till många uppgifter i köket. Den perfekta kniven för att hacka och skära frukt och kryddörter, och det 16 cm långa knivbladet gör den även bra på att skära skivor av både kött och grönsaker. Kniven har en totallängd på 27 cm.

Tillgängligt: Slut i lager

895 SEK

Leverans 1-4 dagar

Vi ger dig 60 dagars returrätt

Prisgaranti - Vi garanterar dig det lägsta priset

Gratis frakt över 1299 kr

Detaljer

CIBUMIC japanska AZUMI Santokukniv är smidd av 37 lager stål med en kärna av det speciella stålet VG-10. Klingan har genomgått en speciell behandling som kallas Tsuchime som ger den en mängd fördjupningar. De 37 stållagren med hög karbonhalt som får klingan att hålla sig vass, är behandlade på ett sätt som får fina ådringar att framträda som ett unikt litet konstverk som påminner om ett vackert stycke valnötsträ. Kniven är handgjord av några av Japans duktigaste smeder, som smider och formar stålet på samma sätt som japanska svärdsmeder har gjort i många år. Dessa metoder har bidragit till att ge de japanska köksknivarna deras rykte som några av världens vassaste och bästa kockknivar.

Den hamrade Tsuchime-designen är en traditionell japansk metod för att framställa knivar. Tsuchime ger känslan av en handsmidd japansk kniv samt ett läckert utseende. Små fördjupningar i klingan bidrar till att matvaror har mindre tendens att fastna. 

Det damaskerade stålet har en hårdhet på 60 HrC. Köksknivar ligger vanligtvis omkring ca 57. En hög hårdhetsgrad gör att knivseggen håller sig skarp längre. Du behöver därför inte slipa en japansk kniv så ofta. Eggen är precisionsslipad för att ge dig en kökskniv som glider obehindrat genom matvarorna.

test är det japanska knivstålet VG-10 omnämnt som ett av de bästa bland rostfria knivar.

Köksknivsserien AZUMI är framställd i södra Japan i staden Seki och är tillverkad av de bästa materialen och med traditionella framställningsmetoder, för att ge dig en överlägsen kökskniv till ett oslagbart pris. 

Specifikationer: 

Kategori: köksknivar

Knivbladets längd: 16 cm

Total längd: 27 cm

Hårdhet: 60 HrC

Kärnstål: VG-10 rostfritt stål

Antal lager av stål: 37 lager, Tsuchime

Skaft: Ebenholts

Slipning: Keramiskt strykstål och slipsten

1 års skarphetsgaranti, Cibumic ger 1 års skarphetsgaranti till privatpersoner på alla  AZUMI köksknivar.

Skriv din egen recension
Du recenserar: AZUMI Japansk Santokukniv 16cm