AOGAMI Japansk Universalkniv 14 cm
Universal kniv AOGAMI
En härligt mångsidig kniv som du kan använda till många uppgifter i köket. Den perfekta kniven för att hacka och skära. Det relativt korta knivbladet på 14 cm gör den optimal till att putsa kött och skära grönsaker. Kniven har en totallängd på 25 cm.
Tillgängligt: Slut i lager
CIBUMIC japanska AOGAMI Universalkniv är smidd av tre lager stål med en kärna av det speciella aogamistålet. De tre stållagren har hög karbonhalt vilket ger kniven egenskaper som gör att den håller sig vass länge. Aogamistål har en låg kromhalt och kniven kommer därför patinera över tid och få en annan färg. Kniven är behandlad på ett sätt som får bladet att framstå som ett vackert vikt pappersark. Kniven är handgjord av några av Japans duktigaste smeder som smider och formar stålet på samma sätt som japanska knivsmeder har gjort i många år. Denna metod har bidragit till att ge japanska köksknivar rykte att vara några av världens vassaste och bästa kockknivar.
Det damaskerade stålet har en hårdhet på 60 HrC. Köksknivar ligger normalt omkring ca 57. En hög hårdhet gör att knivseggen håller sig vass längre och du behöver därför inte slipa en japansk kniv så ofta. Knivens egg är precisionsslipad för att ge dig en kökskniv som glider obehindrat genom matvarorna.
Köksknivserien AOGAMI är framställd i södra Japan i staden Seki. Den är tillverkad av de bästa materialen och med traditionella framställningsmetoder för att ge dig en överlägsen kökskniv till ett oslagbart pris.
Specifikationer:
Kategori: köksknivar
Knivbladets längd: 14 cm
Total längd: 25 cm
Hårdhet: 60 HrC
Kärnstål: aogamistål
Antal lager av stål: 3 lager
Skaft: Ebenholts
Slipning: Keramiskt strykstål och slipsten
1 års skarphetsgaranti, Cibumic ger 1 års skarphetsgaranti till privatpersoner på alla AOGAMI köksknivar.